Niityllä pilipilipom

Tässä Juha Paulavuon näppäämässä kuvassa on Krum paimenessa. Krum rakastaa paimentamista. Se kiskoo porttia kohti aina, kun mahdollista.

Krumista on ihana kiertää lauman taakse ja vähän pöläyttää katrasta. Minusta on ihana saada Krum olemaan tekemättä niin. Äijä on hyvin vieras termi kuvaamaan kultapalloamme. Sitä Krum kuitenkin paimentaessaan on. Lampaiden ensikohtaamisesta saakka olemme keskittyneet hallitsemaan Krumin miehuuden räjähtävää ilkikurisuutta.

Kerralla seitsemän Krum oli vielä katkeraa mieltä vaaditusta työsuorituksesta. Henkinen keskisormi pystyssä se taipui Sinikka-koutsin rautaiseen tahtoon. Sitten Krum paimensi rauhassa, hitaasti ja oikein. Tämän jälkeen emme enää nähneet JHD-testistä tuttua sekoilua.

Kasikerralla olin pellolla yhteistyöhaluisen seltin kera. Lampaita oli puolet enemmän kuin tavallisesti. Krum sai lauman liikkumaan liukkaasti. Tutussa JHD-aitauksessa olin ensimmäistä kertaa aitojen sisäpuolella itsevarman koiran kanssa. Tuli sellainen fiilis, että Krum laittaisi lampaat vaikka rusetille, jos haluaisin. Krum oli rivakka ja voimakas ja lampaat sulaa vahaa.

Jouduin jättämään yhdet harkat väliin. Tein sen kynsin hampain. Tiedän, että jäin paitsi sielua hivelevästä ihanuudesta. Mur.

Kesän viimeisellä teimme kaikkea mukavaa osaamisalueeltamme. Eli kuljetuksia, pysäytyksiä ja pieniä hakuja. Sanoin ”kierrä”, ”seiso” ja ”siitä”. Krum totteli ja toimi. Silloin tuntui hyvältä.

Esittelen ylpeydestä pullistellen Krumin suuren paimennuskesän päätösjakson. Video on jälkimmäisestä sessiosta, johon mennessä illan paras särmä oli jo hioutunut. Siellä se poika menee PAIM-ykkösen suorittaneen emänsä jalanjäljissä. Enpä olisi vielä keväällä osannut kuvitella moista.

Puoli tuntia lampaansilmäilyä teki tehtävänsä. Kotona Krum heittäytyi rättinä Imeväisen viereen lattialle. Ilmekään ei värähtänyt, vaikka vedettiin hännästä ja väännettiin korvasta.

Pesen navettahousut. Sitten viikkaan ne nätisti ja laitan kaappiin.

2 thoughts on “Niityllä pilipilipom

  1. Krum on kyllä taitava, mutta ohjaaja on myös luonnonlahjakkuus!!!
    Toivottavasti saat kaivaa navettahousut aikaisin keväällä kaapista ja jatkaa tota lajia… Mä kyllä patistelen teitä jatkossakin kisoihin :D!

    Pidetään yhteyksiä! Ihan oli haikea olo käydä teille eilen sanomassa heippa kun lähdette takaisin kotiin Tampereelle.

    • En usko hetkeäkään, ettetkö patistelisi! 😀 Myönnän, että paimennus kuuluu koukuttavuudessaan sipsinsyöntikategoriaan: kerta toisensa jälkeen tahtoo vain lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s