Yksitoista

Sirkku heitti Päistikkaata haasteella:

Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen.

Vastaan ainoastaan kysymyksiin enkä aio haastaa ketään, sillä priorisoin ajankäyttöäni. Imeväinen ehtii nimittäin tällä menolla kontata karkuun ennen kuin leikkialustansa valmistuu.

1. Miten valitsit koirasi rodun?

Nelehin piti olla welsh corgi cardigan. Mutta hupsista keikkaa, oikea Neleh sattui kohdalle. Jotain spesiaalia siinä oli. Heti ensisilmäyksestä lähtien. Eo ja Jente jäivät taloon. Niin helposti se kävi. Esa ei heti lämmennyt Jente-ajatuksilleni. Pidin pääni ja hyvä niin. Jente oli ensin ihan tavallinen pentu. Sitten se lakkasi olemasta sitä. Kruminkaan kohdalla kyse ei ollut rodusta vaan narttuyksilöstä. Esa haaveili törkeän hienosta agilitymenijästä. Törkeän hieno narttu astutettiin. Kävi hyvä mäihä: saimme oman törkeän hienon menijämme.

2. Haluaisitko kasvattaa joskus koiria?

Kasvattaminen vaatii ylenpalttista intohimoa, sosiaalisuutta ja rahaa. Minulla ei ole mitään niistä.

3. Millainen on unelmakoirasi?

Krum. Ilman oksentelua.

4. Millaista koiraa et voisi kuvitella ottavasi?

Koiraa, jonka käyttöominaisuudet eivät täsmää todellisuuteni kanssa. Mielestäni koira kuuluu sinne, missä se voi toteuttaa itseään. Se voi löytyä laumastamme. Tai olla löytymättä.

5. Mikä on ollut haastavin ongelma koirasi kanssa ja miksi?

Quita. Se on se ennalta-arvaamaton hetki, kun moitteettoman käytöksen takaa röyhähtää ylilyönti. Niitä on ollut. Harvemmin, mutta useita. Kesällä totesimme, ettemme kykyene kooikeristeiksi. Väärässä ajassa ja paikassa ollut Eo-ruppana sai kokea kooikerraivon nahoissaan. Emme voi emmekä ota sitä riskiä, että seuraavalla kerralla Imeväinen sattuu tulilinjalle. Problem unsolved.

6. Jos koirasi olisi ihminen, millainen se olisi?

Cavalierporukassa on aina perjantai. Ei ole huolta eikä häivää. Niin kauan kuin ne ovat yhdessä, taustalla kuuluu tilulilua ja yksitoikkoista rallatusta (”At least I got my frie-e-ends, got my frie-e-ends, got my frie-e-ends…”).

Neleh voisi olla suurperheellinen, pullea ja iloinen maatalon emäntä. Sitä ei haittaa, jos joku lista repsottaa, ikkunanpuitteet kaipaavat pensseliä ja puutarha rehottaa. Se ei menetä hermojaan yllytettynäkään. Ja tekee maailman pehmeintä pullaa.

Eo on se harmiton kaveri, jota kukaan ei ole nähnyt yksin. Ei koskaan, ei missään. Aina se tuppautuu seuraan. Tuttuun tai vieraaseen. Kukaan ei oikeastaan jaksa sen juttuja, mutta kaikki sietävät sitä.

Jente tahtoo olla erilainen nuori. Se maalaa silmänsä mustiksi ja paheksuu yhteiskunnan tilaa. Muun muassa. Kuoren alla piilottelee herkkä luonnonlapsi, joka mieluiten juoksee metsässä ilkosillaan vesisateessa. Yksin. Tai ei sitä kiinnosta, jos joku seuraa perässä.

Krum on vanha sielu. Puheenaiheesta riippumatta se laukoo aina jotain viisasta. Se ei ole ollut koskaan huono missään. Aikansa se viettäisi letkeästi ukkinsa mökillä puhdetöitä väsäten.

7. Mikä on hienointa koiraharrastuksessa?

Kokonaisvaltaisuus. Se, ettei koskaan ole tylsää.

8. Uros vai narttu?

Uros. Vaikka eipä sillä taida olla väliä, jos pää on tai ei ole kunnossa.

9. Tähtihetkenne?

Nelehin SM-pronssi vuodelta 2008.

10. Paras piirre koirassasi.

Neleh: lehmänhermot. Eo: putkiaivot. Jente: asenne. Krum: työmoraali.

11. Oletko ns. yhden rodun tai rotutyypin ihminen vai onko sinulla / haaveiletko erilaisista ja eri rotuisista koirista?

En ole ja kyllä. Minulla on unelma.

2 thoughts on “Yksitoista


  1. Miten sä osaat kirjoittaa noin…? Pienen kirjoituksen lomassa saa viettää päivän parhaat hetket!

    Wau! Ja olen niin onnellinen että Krum ei ole ollut pettymys…

    -Jaana-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s