Osaksi kalustoa

Aia on laumaantumassa yhtä varmasti kuin kevät tekee tuloaan. Toisena koti-iltanaan se pääsi nukkumaan Nelehin viereen. Pian todistin pennun kiskovan Eoa korvasta. Jenten sulattamiseen meni viikko. Sunnuntaisten sisaruspainien jälkeen temmeltämisen tarve oli vahva. Samana iltana Aia sai suostuteltua Jenten kiihdyttelemään kanssaan sisällä ja seuraavana aamuna pihamaalla. Krum pitää kovan kundin mainettaan yllä eikä suostu hännän heilutusta hempeämpään kanssakäymiseen.

Pätkä ja Aia muodostavat oman lukunsa. Parivaljakko on liittoutunut yhteen. Kuulen, kuinka toinen kikattaa riemusta ja toinen ärisee samasta syystä. Menen katsomaan. Näen Pätkän kiskovan jotain yhteen ja Aian toiseen suuntaan. Minun alushousuni! 

Kaiken kaikkiaan niillä on kovasti lystiä keskenään. Aia merkitsee Pätkälle jotain pehmeää ja ihanaa. Pätkä heiluttaa Aialle sopivalla korkeudella hampaiden upottamista huutavia asioita. Aia ja Pätkä ovat tarpeineen ja vaateineen hyvin samankaltaisia keskenään. Niille on kehittynyt jo lyhyessä ajassa aivan omalaatuinen suhde. Aia puree aina ja lujaa. Molemmat purevat jalkaani, jos eivät saa huomiota. En ymmärrä, miten Pätkä pystyy elämään ja olemaan samalla tasolla piikikkään pyörremyrskyn kanssa.

Välillä täytyy puuttua: pentu riehaantuu ja tulee poru, tai Pätkä riehaantuu ja halaa lepäävää Aiaa. Onneksi Pätkän sorminäppäryys ei vielä riitä kevythäkin vetoketjun avaamiseen.

Aia näyttäisi sopeutuneen hyvin talon tavoille: se nukkuu yöt läpeensä ilman vahinkoja ja kiljumisia, hallitsee koiraetiketin ja reagoi käskyihin. Aia syö kaikkea muuta paitsi nappuloita ja banaania. Leikki on edelleen riehakasta, ja sitä suunnataan lahkeiden sijasta leluihin. Aia on avoin, heittäytyvä ja iloinen koiranpentu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s