Se päivä, kun huomaa, ettei paluuta entiseen enää ole

Minulle se koitti tänään. Viikonloppuna neljä starttia, neljä fiaskoa.

Jos agility olisi nouseva suora, se olisi helppoa. Mutta kun se ei ole. Se on ylämäkeä, jota seuraa aina pudotus. Sen jälkeen on itsestä kiinni, kipuaako takaisin saavutetulle tasolle tai jopa korkeammalle. Luovuttaminen on yksi vaihtoehto. Mutta jos päättää jatkaa, seuraavalla yrittämällä tahdonvoima on entistä vahvempi.

Kamelin selkä katkesi viimeisellä radalla lopullisesti. Kaikki meni hyvin. Tuuli tuiversi. Oli ihanaa. Aivan pieneksi hetkeksi annoin vastuun Jentelle. Jente ei ottanut sitä, ei löytänyt putken suuta. Kepit hukkuivat, koska ajatukseni olivat jossain kaukana. Sillä hetkellä siinä radan kohdassa kaikki palikat loksahtivat kodalleen. Totuus valkeni puhtaana ja alastomana silmieni edessä: Jente ei ole se koira, joka kuvittelen sen olevan.

Jente ei ole enää se villiminkki, joka hyppelee kuin heinäsirkka. Näkökenttään piirtyvä teline ei enää merkitse Jentelle suoritettavaa estettä. Jente ei ole sitä tulta ja tappuraa, mitä se ennen oli. Tänä iltana hautaan menneisyyden kuvitelmat muistojen laatikkoon. Ne eivät ole todellisuutta.

Jentessä on lukemattomia asioita ja ominaisuuksia, joista voin tuntea rajatonta ylpeyttä ja iloa. Ne ovat syitä, jotka tekevät minusta maailman parhaan koiran omistajan. Seuraavalla kerralla, kun seison lähtöviivalla Jenten kanssa, seison siinä tukevasti. Olen onnellinen siksi, että saan jakaa hetken juuri Jenten kanssa.

Voi Jente-pieni! Ohjaan sinut aivan kädestä pitäen vaikka maailman ääriin tarkoittaen jokaista sanaa, jonka virkan. Silloin teet juuri niin kuin kerron: huolellisesti, täysillä ja täydestä sydämestäsi. Voin luottaa siihen kaikissa tilanteissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s