Cavalierissa vara parempi

Kukaan ei tahtonut Esan ja Sennin shelttijoukkueeseen. Se ei haittaa yhtään. Cavalieriperheeseen voi aina luottaa: kyllä niistä yhden joukkueellisen koostaa. Agirodun päätöspäivä saa osaltamme arvoisensa lopun, kun joukko iloisia nakublennareita pääsee tulille.

Esa handlaa Jente-tyttären, Senni Fasu-äidin ja minä Neleh-mummon sekä Eon, joka on siis edellisten eno, veli ja poika. Aivan keltanokkaista kyytiä ei ole tiedossa. Koirien keski-ikä on kahdeksan vuotta.

Kahdeksassa vuodessa elämä on antanut ja elämä on ottanut. Kolme koirista on kuuroja, kahdelta löytyy sydämestä sivuääni ja yhdeltä on operoitu molemmat polvet. Vaivoista viis – varmaa on se, että hilpeyttä ja tahtoa riittää.

Kaksi sukupolvea on täysin menetettyjä tapauksia: kontaktit loikataan korkealta ja komeasti. Sovimme Sennin kanssa, että juoksemme oikein kovasti ja säästämme viisi sekuntia. Nyt ei ole aika jäykistellä. Nyt pidetään hauskaa. Se on helppoa. Kukaan meistä ei ohjaa ensisijaista kisamopoaan.

Minulle ensimmäinen startti on spesiaali. Se on Nelehin joutsenlaulu. Vien Nelehiä vanhusta kunnioittaen. Neleh on hidas, kankea ja ankkamainen. Mutta Neleh luulee yhä olevansa nopea, ketterä ja hurja niin kuin se on nuoruudessaan ollut. Pitäkööt kuvitelmansa. Enemmän kuin treenejä Neleh rakastaa kilpailemista. Antaa sen vielä kerran kokea kilpailupaikkaan liittyvä jännitys, lähtölupaa seuraava riemun repeäminen ja maalissa häämöttävän lämpimän ja muhkean lihapullan hotkaisu. Vihoviimeisen kerran.

Tervetuloa kaikki kynnelle kykenevät tsemppaamaan numerolla 3101 kilpailevissa mineissä rotunsa ainoana spurttaava Cavalat upeisiin suorituksiin! Ensimmäisen koiran tietää olevan radalla, kun Nelehin huuto täyttää Teivon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s