Mitä tekisin kanssasi pikkuinen?

Liedon kisareissu oli kiva piristys. Mukavia ratoja. Iloista meininkiä.

Erääntyvät kisalahjakortit tulivat tuhlatuksi, eikä uusia saatu tilalle. Kolmostilan palkintoni sain valita pullan ja kahvin, pinssin, Kismet-patukan tai narunpätkän väliltä. Otin viimeisen vaihtoehdon. Aia tykkäsi. Kun oikein mietin, voiton palkintojen mälsyydessä nappasi Tsaun nenän edestä vain Hauhau koirankeksilaatikollaan viime vuonna.

Kerran kun on podiumilla, kehno palkinto latistaa ilmapiiriä. Ehkä olen turhamainen. Ei kolmas tila ole oikea sijoitus, kai. Monella seuralla 14 euron arvoisesta startista saa kivan palkinnon ja iloisen mielen. Hyvä mieli ei ole välttämättömyys. Osaan nimetä monta hyvän mielen seuraa. Kuten Tamskin, Hupun ja Torkin.

Aurinkoista retkeämme lankesi varjostamaan huoli Jentestä. Näin sujuivat ensimmäinen ja viimeinen rata:

Tekee pahaa katsoa. Jo lauantaina koira pyöri vasemmalle jäykästi. Sunnuntaina kuvioihin tulivat ankkahypyt, kepeillä kompuroinnit, hidastelut ja loppusuoran köpöttelyt. Rata-ajat olivat hyviä, niissä eivät jumitukset näy. Paljoa ei tarvitse tietää nähdäkseen koiran olevan kipeä. Lanneranka jumittaa taas.

Epäileväisempinä hetkinä en voi olla tuumimatta, etteikö cavalierin kroppa todella kestä edetä yli neljää ja puolta metriä sekunnissa. Jente on treenannut kesällä kerran. Kisoja on käyty jokunen. Jente on juoksija. Sillä on hyvä peruskunto. Kyllä koiran pitäisi pystyä menemään neljä rataa viikonlopun aikana. Toki voisimme vähentää agilityn osuutta hieman. Silloin kyseessä ei olisi agility vaan eläke.

Uusi juttu tämä ei ole. Olen murehtinut samaa asiaa joulukuusta lähtien. Kesällä Jente on lennätellyt rimoja. Enemmän kuin tilastoiksi, tärkeissä kohdissa. Jente ei tiputa tahallaan. Ei se ennen ole tiputtanut.

Mielenrauhani vuoksi kävimme esteillä viime viikolla. Jente tuntui kulkevan hyvin ja lujaa. Kun Esa siirtyi Jenten ohjaksiin, näin omin silmin koiran paitsi etenevän myös hyppäävän kauniisti ja kootusti. Ei ankkoja tai moitteen sanaa.

Helpotus.

Jente_tsau13_ss1

(c) Sirpa Saari

Jente_tsau13_ss2

(c) Sirpa Saari

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s