Sä oot silkkii

Jente kisasi piirinmestiksissä ja meni hienosti. Koska Jente on ollut aiemmissa kisoissa tahmea ja perästä vedettävä ja olen ollut siitä huolissani, tahtoisin nyt kiljua koko maailmalle: Jente meni ihan ping ja pong! Sen tuntee, kun koira liikkuu kevyesti.

Radat olivat hurjan kivoja. Sai juosta eikä tarvinnut väkisin vääntää. Jente juoksi niin kuin se vain voi. Ihanneaikamarmatusta ja paria pönttöä voittajalle suunnattua kommenttia lukuun ottamatta kisoissa vallitsi kiva henki, jollaista en ole ennen kokenut Etelä-Suomessa. Tällainen agility on ihanaa. Ah!

Koska olen luopunut ajatuksista, joissa Jente menestyy, maailma ei suuremmin järise pikkumokista. Ärsytti sentään jonkin verran, että piti tyriä yksinkertainen juttu. Melkein tripla nostattaa revanssihengen korkeuksiin kuin tuulenpuuska leijan. Olimme PiirM-kolmosia agiradan nollalla ja hyppärin 7,85:llä. Huvitti hieman.

Parissa kohtaa ohjaukseni oli ajallaan ja oikein. Hiottavaa olisi vielä kosolti, mutta annan silti itselleni tarran hyvästä petraamisesta. Jente saa oman tarransa siitä, että pani kesken radan ohjausratkaisuni uusiksi olemalla nopeampi kuin oletin. Hyvä Jente!

Ja sitten paras osuus. Mitä olisi kilpailu ilman cavalierjoukkuetta? Niinpä. Kaikissa parhaissa skaboissa on aina joukkueellinen huiskahäntiä. Hylky tuli iloisesti. Jente tuntui edelleen kevyeltä ja liukuvalta. Eo meinasi syödä pari koiraa, mutta radalla hyppäsi vain yhden kontaktin. Vau.

Tiedustelin Senniltä, mitä Jentelle on tapahtunut. Ehkä kasvatamme päivälenkin pituutta. Vaikka kisaaminen himottaisi kovasti, maltan ja jätän Jenten pienelle tauolle. Ensi viikolla on huoltoaika fyssarilla.

Lokakuu pyhitetään Aian alkaville harkoille. Sanonpa vain, että meillä on mitä sulkuin penturyhmä tiedossa. On vain sellainen tunne, että on huippuporukka kasassa.

Itseni (ja Esan) ilmoitin TamSKin fysiikkatreeneihin loppuvuodeksi. Tarve on ilmeinen. Tunnustan, että arki Pätkän kanssa on senlaatuista, että huimimmat urheilusuoritukseni teen juoksemalla olohuoneen poikki keittiöön sammuttamaan vedenkeittimen, joka pudottuaan lattialle ei toimi enää niin kuin sen pitäisi.

Aia narskuttaa näkkileipää keittiössä. Kuulen aivan oikein. Sen on täytynyt kurottautua ja napata herkkupala pöydältä. Paitsi, että Aialle kelpaavat nappulat, siitä on tullut myös alhainen varas. Aialla on selvästi meneillään jonkinlainen cavalierikausi. Kisoissa koira oli tättähäärä jo ennen kuin tapasi isänsä ja veljensä. Koko päivän Aia oli pelkkää ylitsepursuavaa, kaikkiin kohdistuvaa, hyväntahtoista sopulointia. Treenasi putkea maanmainiosti.

3 thoughts on “Sä oot silkkii

  1. Onnea pronssista! Ja kiitos joukkuekisan äänen sensuroinnista, mun kommentit kuvaajan vieressä oli kyllä täysin julkaisukelvottomia… Löysin kyllä sen huumorintajunikin myöhemmin, piti vaan vähän ensin keräillä. 😉

    • Voin sanoa, että me naurettiin kippurassa äänimateriaalille. Randomvideonkatselija ei välttämättä olisi huvittunut yhtä paljon, joten parempi näin :’D

  2. Voihan nolous… Koskahan opin pitämään suuni kiinni. Mutta kiva jos teillä oli kivaa, tänään muakin on jo naurattanut koko juttu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s