Aiasta tulee agilitykoira

Jotakin on tapahtunut. Aia on kierrellyt muutamana iltana puita, kun lenkillä on ollut riittävästi valoa. Ei se siitä tykkää, mutta saa oppia tykkäämään, olen ajatellut. 

Yhtenä viimeviikkoisena päivänä jäin suu ammollani seuraamaan Aian touhua: Aia kiihdytti, kiersi, kiihdytti ja kiersi. Aia halusi kiertää! Päivän puunkierrot saivat olla siinä. Yritin sittemmin ottaa iloa videolle, mutta eihän siellä mitään nähnyt. Satoikin. Minun puolestani taisteluni saa jäädä muistojen sopukoihin mieltä lämmittämään.

Ohessa oleva video on minulle erittäin tärkeä. Ehkä se ei säväytä ulkopuolista silmää sen kummemmin. Minun tajunnalleni filmi sen sijaan on hunajaa. Pätkät on nauhoitettu sunnuntaina, jolloin Aia vihdoin halusi kiertää siivekkeen. Ei vänkäämistä, ei vaivaa. Aia pomppii ja on iloinen. Mission completed. Olen valtavan onnellinen.

Totta kai olisi hienoa, jos koira olisi helppo, edistyisi nopeasti ja olisi täysin ongelmaton. Koikkeri koettelee välillä luonteen lujuutta. Mutta on se hemmetti vie hienoa selättää haasteet ja nähdä, kuinka oma työ kantaa hedelmää. Siitä saa kiksit. En osaa selittää viehtymystäni kummalliseen koikkeriagilityyn sen paremmin. Se yksinkertaisesti tuntuu niin älllöhyvältä, että voisin ratketa. Ja vain siksi, että koirani kiertää siivekkeen.

Maikkelia en vaihtaisi. En millään, kun olemme edistyneet näin hienosti.

Uteliaisuuttani kellotin. Aia kulkee neljän esteen sarjan samassa ajassa kuin Jente. Jente oli pitkästä aikaa menossa mukana. Jente oli makea kuin persikka. Minusta on aina tavattoman hauskaa hävitä juoksukilpailu cavalierilleni. Kunpa saisin ylläpidettyä tuon vauhdin.

Uudessa turkissaan Jente on kuin takkuinen minipossu. Ei se lihava ole, vaikka siltä näyttää. Sunnuntaista saakka myös Jente on alkanut treenata. Jente tekee viikoittain vain hyvän mielen minitreenin, jossa on jokin juju. Ohjaustatsia on vaikea kehittää sillä tavalla. Teen sitten mieluummin nopeampia hylkyjä kuin hitaampia nollia. Oma on valintani.

Aian kiertämishupatukset unohdan toistaiseksi. Voin painottaa oleellista eli putkea. Siitä tulee hauskaa. Olen saanut tarmoa sysätä myös kontakteja eteenpäin. Se saa tapahtua ensin kotona turhanpäiväisten temppujen lomassa:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s