Se on siinä

Jente on hyppyvalio. Olemme aina viihtyneet parhaiten perusradoilla. Hyppyradat eivät ole olleet meidän juttumme. Edellinen hyppyratanollamme, valevalionolla, on reilun vuoden takaa, joten ei ole vaikea arvata, ettei sertejä ole tupsahdellut sieltä sun täältä.

Ensimmäinen serti napsahti vuoden päästä kolmosiin nousemisen jälkeen. Toinen tuli kahden vuoden kuluttua edellisestä. Parin kuukauden perästä teimme kolmannen, jonka mitätöimistä jouduin pyytämään hoksattuani, että radan arvostellut tuomari oli sama kuin ensimmäisellä sertiradalla. Eilen, reilut neljä vuotta kolmosluokassa kisattuamme, Jente sai nollavoiton hyppyradalta Kirkkonummella.

Jalostusarvot eivät varsinkaan Jenten kohdalla ole minulle tärkeitä. Silti, tämän tittelin saaminen kesti niin kauan, että on se kova juttu. Oodi Jentelle! Kopteri jäi tekemättä, mutta perusperskalla mentiin:

Kaksi ensimmäistä rataa hyllytettiin. Ensimmäinen kierros kupsahti huonoon vetoon. Jente liikkui lujaa, ja keinut olivat kauniit. Ei jäänyt harmistusta. Toisella radalla olin vellihousu. Jäkitin henkisesti. Väittäisin, että on mahdotonta saada Jente sellaisesta kulmasta A:lle, mutta niin vain kävi. Kepeillä Jente kiljahti minulle kiihdyksissään. Ihana. Päivän tärkein oppi: jos tahdot nollan, lähde tekemään sellaista. Annen kuviot olivat niin mieleiset kuin olla voivat, joten oma huonous alkoi sapettaa. Hyppyradalla oli asennoituminen kohdallaan. Niin lähtee FI AVA-H hakuun Kennelliiton suuntaan. Jenteä ällöttää istua kosteaan maahan, hienohelma:

Voiton puuttuminen alkoi kieltämättä jo hieman ahdistaa, mutta nyt meillä on sellainen. Tupla puuttuu vielä.

2 thoughts on “Se on siinä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s