Kuka siellä

IMG-20140605-WA0002

Siinähän on koikkeri! Minun hienohelmainen koikkerini, joka kiertää pienetkin lammikot. Olen tehnyt töitä enkä ole ehtinyt todistaa moista. Joka päivä olen saanut autenttista kuvamateriaalia todisteeksi siitä, että Aian löytää merestä.

IMG-20140605-WA0004

Ja Muru. Siitäkin on tullut vesipeto. Maksniemen mökki on koirien paratiisi. Viimeisen mummolaviikon aikana en ehtinyt kouluttaa koiria lainkaan. Saivat elää pellossa. Välillä meressä. Juoksivat metsissä peuran sorkka suussaan. Isot koikkerit opettivat.

Jenten ja Eon korvat huopaantuivat pahoin villin elämän tiimellyksessä. Saksin Jenteltä yli puolet korvien karvoista pois. Yritin jättää tärkeimpiin kohtiin haivenia surkean lopputuloksen pelastamiseksi. Eolta lähti kaikki, vaikken voi sietää korvakarvatonta cavalieria. Kamalan näköinen. Sain Moserini käsiini sunnuntaina. Jenten turkki lähti veks. Sänki on viikonloppuna viikon vanha: liian lyhyt. Sama se minulle.

On ihana asia, että viitisen vuotta sitten ajeltuani ensi kertaa Nelehin turkin tapaus ei liikuttanut ketään. Miksi olisi pitänyt? Toisin kuin eräässä shetlanninlammaskoirarodussa cavalierini turkin ajelemisen jälkeen minun ei ole tarvinnut todistella tai selitellä mitään kenellekään.

10374915_875418345808404_7098925173988374539_n 2

IMG-20140605-WA0007

IMG-20140605-WA0000

Jente on aivan laiheliini, vaikka se on syönyt reissussa enemmän kuin kotona. Syyksi otaksun sen, että Jente on juossut ja uinut viisi viikkoa. Jente tosiaan on mennyt menojaan. Välillä se kävi näyttäytymässä yltä päältä kuraisena. Yök.

Ajoin siis koirineni kotiin. Tuhrasin reilun seitsemänsadan kilometrin matkaan kolmetoista tuntia. Siinä on jonkin verran ilmaa. Jäin välillä suustani kiinni.

Viikonloppuna Jente lähtee äs-ämmiin. Tampere on hyvä paikka. En uskonut, että koittaisi päivä, jolloin Jente on SM-joukkueessa. Lauantaina koittaa. Edustamme uutta seuraamme HAUta, jonka ainoana edustajana minien yksilökisassa Jente starttaa.

Vasta tämän vuoden arvokisojen kynnyksellä olen sisäistänyt sen, että Jente on viimeinen cavalierini. Jente on kuusi vuotta vanha. Myös Jenten aika loppuu. Jente on parhaimmillaan juuri nyt, ehkä vielä ensi vuonna. Kai olen yhden koiran ihminen. Nelehin piti kuolla ennen kuin Jentestä tuli ’se’ koira.

Esa on epäillyt, että Jenten kuulo on heikentynyt. Minä en ole huomannut mitään. Alkuvaiheessa on hirveän vaikea erottaa, milloin cavalieri ei kuule ja milloin se ei tahdo kuulla. Nelehin kuulo oli mennyttä viisi- ja Eon seitsemänvuotiaana. Myös Fasun kuulo on hävinnyt ajan saatossa. Kaikki koirat ovat samasta puusta. Olisi tyhmää kuvitella Jentelle jotain muuta. Kuulon menetys ei sinällään estä agilityn harrastamista. Jonkin verran se vaikeuttaa tosin. Inhosin ottaa Nelehin kanssa hylkyjä putki–puomi-erotteluista. Jenteä ei ole opetettu toimimaan ilman käskyjä.

Olen niin innoissani kesän arvokisoista, etten anna minkään tai kenenkään pilata fiilistäni. Saan osallistua karkeloihin Jenten kanssa. Me molemmat olemme tehneet paljon tyhmyyksiä agilityssä. Silti luotan tällä hetkellä Jenteen kuin kallioon. Luulen, että Jentellä on sama tunne. On aivan mahtavaa lähteä isoihin kisoihin tietäen, että voimme tehdä siellä perussuorituksemme.

IMG-20140605-WA0005

Aian lonkkakuvat tulivat Kennelliitosta takaisin A/A:na. Hieno homma.

Kuvat © Anoppi

Advertisement

2 thoughts on “Kuka siellä

  1. Onnea Aian lonkkakuvausten paluusta A:na! Hienoa!

    Millä mielin Tampereen jälkeen? Olin kentän laidalla katsomassa teitä. Jente oli ihana – jostain kumman syystä nuo heiluvahäntäiset luppakorvat lämmittää sydäntä enemmän kuin muut. Suloinen pieni kiituri! Harmillisesti en teitä nähnyt enää sitten missään, että olisin tullut moikkaamaan. Ehkä me kuitenkin saadaan pian ne koirien juoksutukset aikaan 🙂

    • Kiitos! 🙂 On ihan mahtavat fiilikset. Kun seuraa SM-kisat, tajuaa, että karsinnoissa ei sitten säästellä mitään. Se on ihan parasta.

      Ja ehdoton kyllä juoksutuksille! Olen yhteyksissä asian tiimoilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s