8-kuinen 36,5-senttinen 7,4-kiloinen ruipula

29-säkäisen Oprin valjaat ovat Aialle edelleen passelit.

Nelehin kuoleman jälkeen Aia on ollut oikukas: Aia on koikkeriärjähdellyt toisille koirille. Koikkerinärähtämisellä tarkoitan tilannetta, jossa koira ei liiemmin varoita, hyökkää hampaat irvessä, muttei tee reikää. Aia piti huolen omasta tilastaan kerran Eon, toisen Jenten ja useasti Zim-vieraan varalta. En tykännyt. Aia sai palautetta.

Syystä en mene varmuuteen, mutta nyt Aia on ollut taas normaali, oikea sydänkäpynen. Aia on täydellinen reissueläin. Se ei säpsyile ja näyttää tykkäävän kaikista koirista, ihmisistä ja olosuhteista. Aian kanssa ei tarvitse stressata eikä Aia stressaa. Aia on mutkaton, helppo koira.

Toissaviikon pentutreeneissä koikkerivihainen kultainennoutaja ärähti oikein kunnolla. Aia säikähti perin pohjin. Aiemmissa treeneissä bordercollie puolestaan nappasi Aian tullessa putkesta. Molemmilla kerroilla jatkoimme agilityä välittömästi. Aia meni hyvin, keskittyi eikä muistellut pahalla. Tykkään, tykkään, tykkään.

Ensimmäisen videon Aia on täydellinen agilitypentu, toisessa pätkässä se haihattelee ja nuuskuttelee väliajoilla – eroa ei huomaa, koska editoin tylsyydet pois. Agilityssä panostuksen kohteena on siis ollut yllärinä pyllärinä leikkiminen. Siitä pääsemmekin kolmanteen videoon, jossa ei jolkotella. Tuli hyvä mieli. Saan juosta. Kivaa.

Aiasta tulee näppärä, kunhan keskityn palkkaamaan oikea-aikaisesti, ajattelemaan kirkkaasti ja käyttämään käsiäni tarkoituksenmukaisesti. Niin ja opettelen heittämään palloa seuraaviin treeneihin mennessä. Aika monta kohtaa.

Aialla on paljon opittavaa, minulla vielä enemmän.

1 thought on “8-kuinen 36,5-senttinen 7,4-kiloinen ruipula

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s