Näyttää siltä ettet ole koskaan ohjannut koiraa

Kuului puolisoni viiltävä analyysi, kun todisteaineisto Aian ensimmäisestä epistelystä alkoi pyöriä ruudulla. Omavalintaisella reitillä sain koottua suorituksen, toisella kierroksella menimme (kai) koko radan. Jo alkoi kelvata siipallekin. Ensimmäisen kierroksen deletointi olisi asettanut meidät nätimpään valoon. Toisaalta on hauska nähdä, kuinka koikkeri pyyhältää yhteen ja ohjaaja toiseen suuntaan. Olemme sopineet Esan kanssa, että siinä vaiheessa, kun agilitystä tulee vakavaa, lopetamme lajin harrastamisen.

Aia on treenannut Purinalla yhteensä viisi kertaa. Ongelmia ei ole ollut. Aian paapominen saa riittää. Se alkaa treenata agilityä. Viimeisimmällä kerralla nostin toistojen määrän neljästä kahdeksaan. Hui. Lisäksi kerta oli opetuksellinen. Vaadin, että aidat on hypättävä. Koikkeri kiihdytti ohi. Kun mitään ei tapahtunut, sillä alkoi raksuttaa, ja se kävi hyppäämässä hypyn. Lopussa alkoi korjata itse. Hyvä.

Itsevarmuuden huumassa päätin ottaa toisen askeleen ja kokeilla Aian kisakestävyyttä. HSKH:n putkiralli Vuokkosilla ajoittui sopivasti muutaman päivän päähän neronleimauksestani. Kisat olivat täydellinen harjoittelutanner: ahdasta, meluisaa ja koiria kaikkialla. Kaikkea sitä, mikä voisi saada koikkerin raiteiltaan. Ei saanut.

Aia oli ihan Aia. Se tykkäsi, kiskoi halliin, tutustui koiriin, kerjäsi nameja ja rääkyi pariin otteeseen, kun joku heilutti narupalloa koiralleen. Asenne ensimmäistä putkea kohtaan oli kohdallaan. Kaiken varalta yritin kiihdyttää koikkeria sillä seurauksella, että se karkasi lähdöstä. Eh. Toisella kierroksella pelasin varman päälle. Aialle ei olisi tarvinnut varmistaa putkia. Ei se tule ohi. Yhtä hyvin voin keskittyä olemaan ajoissa.

Kiva ilta.

Susanna kuvasi. Kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s