1700:n trippi

Kun univelkaa on noin kahdeksan kuukautta, ylimääräinen valvominen ei juuri hetkauta. Ristiäisretki rullasi siis leppoisasti. Kolme yötä kuorsattiin kolmessa eri mummolassa. Imeväinen on onnekas, koska hänellä viisi mummoa.

Olen vakavasti eteläsuomalaistunut. Taannoisella Kuopion reissulla talvi yllätti. Muljautin nilkan nivelsiteet jäällä, jonka piti olla maata (rajoittuneella värinäöllä tai nilkan tyyppivialla ei tietenkään ole mitään tekemistä sattumuksen kanssa). Olen nykyään myös täysin sitä mieltä, että Ranua on korpea, keskellä ei-mitään, jumalan selän takana. Ranuasta ja tarinan kompurasta päätöksestä huolimatta Härkönen kantoi onnistuneesti vastuun matkanteon huvittavuudesta. Sitä paitsi Pantteri-pussi on verraton tuttavuus. Siinä salmiakki- ja hedelmäkarkkien suhde on täydellisesti kohdillaan.

Ehkä kuukauden kuluttua saamme kirmata joululomalle nykyistä valoisammassa ajosäässä. Pimeydessä on se verraton puoli, että illasta toiseen kuvittelen aina rappukäytävän valojen syttymiseen asti koirien olevan liian puhtoisia pestäviksi. Olen ollut väärässä joka kerta. Hyvin, hyvin väärässä. Mikä ei kuohittuun cavalieriin tartu, ei ole likaa ensinkään.

Tällä viikolla mamma pannaan koville. Kukaan sivistynyt ihminen ei muuten lue edellistä lausetta siinä mielessä. En pelkää Jenten puolesta. Olen kauhuissani omastani. Jos Imeväinen aikoo joskus nukkua katkottomasti, ensi viikonloppuna olisi hyvä sauma. Jotta Jente varmasti jaksaa nolata minut leirillä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, viikkotreenit on peruttu. Jenten sijaan kaikkein innostunein turbomummeli pääsee baanalle. Lupaan korvata Nelehille kaikki ne kerrat, kun se on talutettu Hyvinkään tai Turun hallin ulkopuolelle kiljumaan, mutta ei sitten olekaan päästetty radalle.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s