Hieno melkein täydellinen kisapäivä

Kaksi nollaa kakkostiloilla pärähtivät plakkariin. Ei päässyt harmittamaan. Itseluottamukseni palasi sinne, minne se kuuluu. Tupla ja voitto eivät ole kaukana. Koska videointia ei ole, pääsen summaamaan.

Ensimmäiseltä radalta näppärä luukutusnolla 4,49 metrin etenemällä. Puomin Jente lipsahti läpi harvinaisen törkeästi.

Toisella kierroksella Maijun koulutuksen takakierto-persjättö muistutti treenaamattomuudestaan. En handlannut ja torpedoin Jenten mahdollisuuden löytää kepit. Poloinen pinnisti ja yritti etsiä. Sitten Jentellä meni hermot, se kääntyi 180 astetta ja juoksi kauas putkeen. Puomilla näin ohikiitävän hetken loikkaamisen kiiluvan Jenten naamalla, mutta pysähdys oli nätti. A oli hurja lento harjan yli. Näin esteen pitkästä aikaa kisatilanteessa, kun valssasin sen jälkeen.

Kolmannella radalla kierrettiin siivekkeitä ja luukutettiin. Putki-kontakti-erottelut ovat hyvät. Päädyin olemaan armottomasti myöhässä, joten viimeinen slalom lenkitti ja Jente piti kalastella putkivalumasta maalihypylle. Etenemä jäi vaisuksi: 3,99 metriä sekunnissa, vaikka rata oli loppua lukuun ottamatta hyvä. Tyhjyyteen menevä puomi on aina paha ajan kannalta.

Jente oli varma ja luotettava. Toiselle radalle lähdettäessä Jenten silmät eivät säkenöineet tuttuun tapaan. Koira oli ihan spanielina, ja pohdin, kiinnostaako sitä edes mennä. Tottakai kiinnosti. Lähtöviivalle asettuessani Jente loikkasi kiljahtaen lähtöasentoon. Ei olisi malttanut pysyä aloillaan. Ihana Jente. Painoi minkä kintuistaan pääsi. Hyppäämistä en voi analysoida ilman videota, mutta liukkaalta koira tuntui.

Nyt on kova into päästä kilpailemaan lisää. Ensi kuussa sitten. Sitä ennen käyn treenaamassa pari kummittelevaa juttua tuoreeseen muistiin. Palkintopallille kipuaminen on kieltämättä tsemppaavaa, vaikken varsinaisesti tavoittele sitä.

Ulkona on villapaitakeli. Ihanaa.

2 thoughts on “Hieno melkein täydellinen kisapäivä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s